Släktforska med DNA

Kursen vänder sig till dig som har tagit ett test hos företaget Familytree DNA och deras Family Finder. och vill ha hjälp att tolka ditt testresultat. Har du testat dig hos Ancestry eller myHeritage kan du ladda upp ditt rådata till FamilyTreeDNA. Detta kostar inget, men verktygen kostar 19 dollar. Du kan få hjälp med detta av föreningen.

Du har släktforskat ett tag och har en släkttavla som sträcker sig minst 5 – 6 generationer tillbaka i tiden. Du kanske söker en okänd fader, eller vill verifiera din pappersforskning mm. Vi kommer att arbeta med de verktyg som FamilyTree har, vi kommer också att beröra de verktyg som finns på Ancestry och myHeritage

Du måste ha god datorvana och kunna hantera Windows och e-postprogram.

Bra om du kan hantera GEDCOM-filer.

Ta gärna med din egen dator.

Kurslitteratur: Släktforska med DNA Peter Sjölund (Nya reviderade upplagan)

5 kurstillfällen

Pris 650 kronor (kurslitteratur ingår inte i kursavgiften)

Frågor om kursen besvaras av Gert Edbertsson e-post edbertsson@telia.com