Arkivens dag – se bilder

Årets Arkivens dag, den 11 november, fick lite konkurrens av en blek novembersol men trots det fick Arkivmässan på Stadsbiblioteket i Halmstad en hel del besökare. Medverkande på mässan var Hallands släktforskarförening, Hallands konstmuseum, Arkiv Halland, Halmstad kommunarkiv och Gamla Halmstad.

Hallands Släktforskarförening erbjöd två föredrag. Dels Landsbygdens förändring och skiftenas roll i Halland med Pablo Wiking-Faria och lite senare Majblommans värld med Beda Hallbergs arkiv, som Marina Hansson och Janna Lindblom berättade om. Hallands Släktforskarförening har tidigare gjort en poster med Beda Hallbergs antavla och det finns även en släktutredning på henne i vår Medlemsportal under rubriken 50 halländska antavlor nr 41.

På Komedianten i Varberg erbjöds också två föredrag i Hallands Släktforskarförenings regi: I emigranternas fotspår, emigranternas vykort till släkten i Sverige med Bengt Herrman och dessutom Varbergs vackra byggnader och människorna bakom fasaderna med Peter Börjesson.

I både Halmstad och Varberg erbjöds också släktforskarhjälp.

Elisabeth Fagerberg