Hallandsfarares information är på väg…. snart har du ditt exemplar i brevlådan!

Överallt talas det nu om AI. Den kan hjälpa oss, men den hotar också att ”stjälpa” – många befarar att den artificiella intelligensen ska ta över och styra oss människor. Ett exempel på hur vi som släktforskare har hjälp, är koloreringen av gamla bilder. Läs den spännande redogörelsen i senaste numret av vår föreningstidning.

Där får du också ta del av rörande människoöden, liksom mörka historier. Läs till exempel om läraren i Varberg, Folke Nystrand. Ingen i staden visste att han varit en helhjärtad nazist som värvat soldater till SS. Det som hände i lilla Halland hade ibland samband med världshistorien. De två grabbarna i Hishult, Harald och Emil, som gjorde en tidskapsel 1891, fick spännande livsöden. Emil blev välbeställd godsägare i Sverige, medan Harald blev överingenjör i S:t Petersburg. Läs om hur han fängslades av bolsjevikregimen och hans händelserika liv fram till begravningen av honom som ”Krigsfångarnas fader” i Riga.

Även om sommaren står för dörren väntar en späckad höst i vår förening. Ta fram almanackan, och skriv in kurser och föreläsningar – de presenteras i Hallandsfarares Information. Tills dess, glad sommar, hälsar redaktionskommittén!

Du vet väl att du även kan läsa Hallandsfarares Information digitalt. Logga in i Medlemsportalen och välj ”Tidningar”! Där finns alla nummer från starten 1986. Läs och njut!