Välbesökt årsmöte

Fikan räckte till alla men extra stolar fick bäras in till Hallands Släktforskarförenings välbesökta årsmöte i Skrea församlingshem, där ett sextiotal medlemmar hade mött upp.
Avgående ordförande Majléne Westerlund Panke inledde mötet med att sammanfatta det gångna året i många positiva ordalag. Länsövergripande 40-årsfirande med många välbesökta föreläsningar och många olika aktiviteter har visat att vi är en mycket aktiv förening, vilket har lett till en imponerande medlemsökning.
I vanlig ordning höll Ulf Josefsson i mötesordförandeklubban och genomförde snabbt och smidigt agendan.

Nya styrelsenamn
Under fyra år har Majléne Westerlund Panke varit föreningens ordförande men hade nu bestämt sig att ägna mer tid åt sin egen släktforskning och därför valt att avgå. Som ny ordförande valdes Ulla Thorstensson, tidigare suppleant i styrelsen.
Ur styrelsen avtackades Lena Burman, Per Lundqvist och Leif Enered. Som nya styrelseledamöter valdes Ida Nolke, Bodil Jonasson, Ulrika Persson och Torbjörn Nilsson. Iren Josefsson valdes till ny revisorssuppleant. Valberedningen (Ulf Josefsson, Lars-Gunnar Svensson och Inger Gärdfors) står kvar för en ny mandatperiod.

Förtjänsttecken, fika och föreläsningar
Nytt för i år är att föreningar som är anslutna till Sveriges Släktforskarförbund kan utse någon föreningsmedlem som under en längre tid gjort betydelsefulla insatser för sin förening. Hallands Släktforskarförening har utsett Inger Gärdfors som mottagare av detta förtjänsttecken i silver och hon fick ta emot en nål och diplom för hennes betydande insatser.

Falkenbergsgruppen hade stått för dagens arrangemang och bjöd på gofika med hembakt.

Syskonen Anna och Andreas Karlsson visade upp det imponerande utbudet av sina utgivna böcker och Andreas berättade både om de befintliga och deras kommande böcker.

Slutligen berättade Pablo Wiking-Faria om den nyutgivna boken HALLANDS HISTORIA Gränsland genom tiderna. Den rikt illustrerade boken är skriven av 36 författare och omfattar historian från jägarstenålder till nutid.

Elisabeth Fagerberg