”Hjälp det har brunnit” – Barbro Maijgren föreläste

Barbro Maijgren

Som en del av 40-årsjubileet höll Barbro Maijgren ett intressant föredrag på Fyrens bibliotek i Kungsbacka. Hon berättade om hur man kan släktforska fast kyrkböckerna har brunnit. Med utgångspunkt i sin egen släktforskning visade hon hur man kan komma långt tillbaka i tiden trots att det inte finns några bevarade kyrkböcker.

Alternativa källor som nämndes var mantalslängder och domstolshandlingar, så som bouppteckningar, tingsprotokoll. Om släktingarna var soldater, båtsmän, sjömän, tullare eller lotsar så kan det finnas information bevarad.

Efter föreläsningen visade bibliotekspersonalen vad biblioteket har att erbjuda med släktforskningsdator, litteratur och Hallandslitteratur och det fanns möjlighet att få släktforskarhjälp från Kungsbackas släktforskare.

Bildspel från föreläsningen på Fyrens bibliotek