Härliga läskvällar inför julen

Vi går mot advent, och dagarna är korta. Det betyder långa, härliga läskvällar – och nu kommer Hallandsfararens julnummer, fullspäckat som alltid!
Här finns dramatisk läsning: om spöken, gammal läkedom med iglar och ”westerlundskurer”, ett huvudlöst mord och en alldeles förfärlig historia från Drängsereds skogar. Detta nummer av tidningen kräver verkligen en trivsam julstuga – så gruvligt är det som förtäljs! Lite lugnare innehåll finns också: boktips och berättelser om släktforskarmödor. Julnumret har allt, och dess innehåll räcker långt in på det nya året! Håll tillgodo, säger vi i redaktionskommittén.

Till sist – lite kuriosa om artikeln ”Ett tragiskt öde på Bästhultsskogen i Drängsered”:
1983 eller 1984 spelade vår tidigare ordförande Sven Johansson in Ivar Andersson, född 1898, när han berättade om livet i Bästhult. Ivars föräldrar brukade en av gårdarna i Bästhult och han tog sedan över gården. Han var ogift hela sitt liv. Hela beskrivningen är på 40 minuter men du kan höra Ivars berättelse om den tragiska historien i ett klipp från inspelningen. Klippet är på cirka sju minuter. Lyssna här.

Ivar Andersson, född 1898, berättar på en inspelning från 1980-talet om livet i Bästhult. I ett klipp från inspelningen kan man höra hans berättelse om den tragiska historien med flickan som satt instängd i en grotta under 16 år. Klippet är på cirka sju minuter. Lyssna här.