Vill du fotografera gravstenar?

De medlemmar av Hallands Släktforskarförening som också inventerar gravstenar, Det skall finnas minst en gravsten på alla begravningsplatser i Halland registrerad i gravstensdatabasen Gravstensinventeringen.

Trots att det under de senaste veckorna har varit hög aktivitet ute på kyrkogårdarna runt om i Halland (Spannarp, Kvibille, Slättåkra, Årstad, Oskarström, Färgaryd, Jälluntofta, Södra Unnaryd, Laholms S:t Clemens, Hishult, Skogaby, Veinge, Våxtorp, Ränneslöv och Ysby) och många nya gravstenar har fotograferats och registrerats, finns det fortfarande kyrkogårdar som inte har någon inventerad/registrerad gravsten alls.

Inom Varbergs kommun saknas gravfoton till Dagsås, Grimeton, Gödestad, Nösslinge, Sibbarp, Skällinge, Stråvalla, Sällstorp, Träslöv, Valinge, Varbergs östra kyrkogård, Veddige och Värö.
I Falkenberg saknas gravfoton på Askome, Skogskyrkogården, S:t Laurentie, Eftra nya kyrkogård, Krogsered, Källsjö, Köinge, Morup, Ullared, Vinberg och Älvsered.

Vill du hjälpa till?
Ta en promenad eller biltur till någon av ovanstående begravningsplatser och fotografera en eller några läsbara gravstenar. Ta gärna flera foton på samma sten. Det går bra att registrera gravstenen själv i databasen eller skicka foton till siv.bergenek@gmail.com så kommer de att bli registrerade.

Gravstensinventeringen hittar du på:
www.genealogi.se / FAKTA Databaser / Gravstensinventeringen. Sök sedan på län/kommun/begravningsplats.
Skicka meddelande till siv.bergenek@gmail.com om du har frågor om detta.

För gravstensinventerarna i Halland
Siv Bergenek