Nytt halländskt släktforskargodis – snart i brevlådan

Familjekonflikter, barnamord och förbjuden kärlek! Det kunde vara hämtat från någon av de halländska dagstidningarna av idag, men det inträffade i 1800-talets fattiga Halland, och du kan läsa om det i vår tidning Hallandsfarares information. Regelbundet – som en klocka som tryggt slår sina slag – dimper tidningen ner i våra medlemmars brevlådor, full av läsvärdheter om släkt, anor och gamla tider.
I marsnumret går vi på djupet med Kate Winslets anfader som vi kunde läsa om i decembernumret. Här får du hennes antavla, och du kan jämföra med din egen. Kanske är du släkt med den kända skådespelerskan? ”Oäkta” barn, emigranter och andra levnadsöden, liksom tips på föreläsningar och hur du kan använda vår ”medlemsportal” – om allt detta får du veta mer när du slår dig ner med Hallandsfarares information nummer 127. I trettiofem år har tidningen kommit ut, och vi hoppas kunna hålla på länge än!
hälsar redaktionen för vår medlemstidning

PS Du vet väl att alla nummer av Hallandsfarares Information finns som sökbara PDF-filer i vår Medlemsportal. Redan nu kan du läsa marsnumret där.