Skapa inlogg till Medlemsportalen

Som medlem i Hallands Släktforskarförening har du fri tillgång till vår Medlemsportal. Den innehåller cirka en miljon halländska uppgifter, som du kan ha mycket hjälp av i din släktforskning. Men först måste du ha ett inlogg till Medlemsportalen. Det skapar du själv! (om du inte redan har gjort det).

Gör så här:

Gå in på vår hemsida www.hallandsslaktforskare.se. Klicka på bilden MEDLEMSPORTAL eller på länken under med texten GÅ TILL MEDLEMSPORTALEN.

Du kommer då till innehållssidan, där det dels framgår vad som nu finns sökbart i Medlemsportalen och dels vad som kommer att läggas till senare. Klicka på Bli användare högst upp i den bruna listen.

Nu kommer du till sidan För att kunna nyttja sökfunktionen måste du ansöka om inloggningsuppgifter för denna webbplats. Du hittar på ett användarnamn, fyller i för- och efternamn och e-postadress. Sen hittar du själv på ett lösenord. Det ska innehålla minst åtta tecken, innehålla både stora och små bokstäver och någon siffra. Glöm inte att notera dina användaruppgifter. Klicka i rutan Jag är inte en robot. Klicka på Registrera.

Nu sker en kontroll av ditt medlemskap i föreningen. Det görs manuellt från kansliet så det kan ta någon dag, men oftast går det betydligt snabbare. Du får då ett svarsmail att du är godkänd som användare.

Nästa gång du går till Medlemsportalen klickar du istället på Logga in. Fyll i dina användaruppgifter och klicka i Jag är inte en robot. Vill du inte logga in varje gång kan du klicka i rutan Håll mig inloggad. På nästa sida klickar du igen på Logga in.

GRATTIS! Du har nu tillgång till Medlemsportalen och kan börja söka bland cirka en miljon halländska uppgifter. Tänk på att börja söka brett, dvs fyll inte i för många sökfält direkt. Får du många träffar kan du fylla i fler sökfält efterhand.

Tänk på att alla uppgifter är avskrifter, dubbelkolla alltid uppgifterna mot originalkällan.

Frågor? Kontakta kansliet info@hallandsslaktforskare.se eller 035-12 82 72.

Lycka till!