Vår nya webbtjänst Hallands Befolkning

Hallands befolkning

Digitalt sökbara avskrifter av kyrkoböckerna i Halland,

födda, vigda och döda från 1600-talet till 1900-talet.

Besök sidan.

logga släktforskardagarna FINAL RGB

Helsingborgs Dagblad skriver om de kommande Släktforskardagarna i Halmstad.

Masskatalogen framsida

s här.

Släktforskardagarna på Halmstad Arena

Nu är reklamen för Släktforskardagarna på plats på Halmstad Arena.

20170807 174118s

logga släktforskardagarna FINAL RGB

Rusning till Släktforskardagarnas föreläsningar

På Rötter publicerade man igår en artikel om Släktforskardagarna i Halmstad.

Rusning till Släktforskardagarnas föreläsningar

Måndagseftermiddag i Halmstad

2017-07-18

Semestertider, lite molnigt och 17-19 grader varmt. Det var inte det bästa sommarvädret för att sätta sig inomhus och träffa andra släktforskare, men lite nytt som behövde diskuteras hade dykt upp. Jag kom till lokalen en stund innan den normala öppningstiden, men det var inget hinder då kanslisten Gun och några andra redan var på plats. Till att börja med höll vi oss i fikarummet där vi pratade om allt möjligt från Anbytarforum till DNA-testning, sen när kaffet var serverat och lite kakor framdukade övergick fokus till intagande av näring istället för ny kunskap.

Sommartårta till intensivt arbetande frivilliga

IMG 5420 w

2017-06-15

Det surrade som i en bikupa i finrummet på Söndrums hembygdsförenings museumsgård. Släktforskarföreningen bjöd sina aktiva frivillarbetare på sommarfika denna junikväll. Det var mycket som skulle avhandlas inför vårt stora arrangemang i Halmstad Arena i slutet av augusti.

Skånsk uppmärksamhet

2017-05-27
Roligt att Roland Classon på Helsingborgs Dagblad uppmärksammar vårt planeringsarbete med Släktforskardagarna. Läs artikeln här.

Volontärer är vi allihopa

IMG 5403 w

2017-05-23
Inför Släktforskardagarna behövs det folk – mycket folk – och många ideella krafter hade samlats för att få information om Hallands Släktforskarförenings stora arrangemang på Halmstad Arena i augusti. Ulf Josefsson och Inger Gärdfors redogjorde för planeringsarbetet, vad som redan gjorts och vad som skulle göras.

Släktforskardagarna på Rötter

2017-05-22
Idag har Sveriges Släktforskarförbund lagt ut trevlig information om Släktforskardagarna på sin hemsida Rötter. Läs gärna!

Skarmklipp fran Rotter om Slaktforskardagarna

Våra kurser hösten 2017

2017-05-15
Kom igång med släktforskning! Ett bra sätt att börja eller lära mer är att gå en kurs.
Höstens kursprogram är nu klart. Vi erbjuder både släktforskningskurser och fortbildningskurser i vår föreningslokal på Ryttarevägen 4 i Halmstad.
Välkommen med din anmälan till kansliet på tfn 035-12 82 72 eller via mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Samtliga kurser i samarbete med Vuxenskolan.

Kursprogrammet hösten 2017